Rather than replicating the original conical structure, Mackereth accessed her inner Brunelleschi to conjure up a wonderful glazed dome. Matt Gibberd, The World of Interiors

The Lighthouse

Norfolk

Date: 2012

Client: Private

Value: Withheld

Floor Area: 230m2

Photographer: Simon Upton, Will Eckersley

Lighthouse1
Lighthouse2
Lighthouse3
302 - 40r
302 - 83r
302 - 255r

This eighteenth century lighthouse was featured in the original text of Robinson Crusoe. It has been sensitively converted for residential use with a new single-storey glass and timber extension and a newly landscaped garden.

A new steel and glass lantern with a domed roof has been added at the top of the tower with curved wrap-around seating and a sleeping platform with dramatic 360-degree panoramic views of the Norfolk countryside, the sandy beach and the North Sea beyond.