• The Royal Salute Vault

    Seoul, Korea.

    • Date:
    • 2017
    • Client:
    • Royal Salute for Pernod Ricard
    • Floor Area:
    • 100sq m
    Sally is incredibly creative and inspiring - there’s nothing superficial or meaningless in her work. The result is a powerful and intriguing space imbued with philosophical meaning and story telling. Client

    The Royal Salute Vault
    Seoul, Korea.

     

    Royal Salute is an iconic scotch whisky brand whose blended whiskies are matured for a minimum of 21 years are its signature. Launched for the Coronation of Queen Elizabeth II its specialist and rare whisky blends are always served in porcelain bottles.

     

    This commission builds on our previous design projects for the brand including the Neolithic Bar for Wallpaper Handmade and The Age Collection plinths formed in 8000 year old oak.  Our aim is to create a unique flagship space in Korea that embodies its regal values of timeless tradition and British craftsmanship abstracted  with a self-assured spirit of the avant garde.  Thebreakchallenge is to tell a magical story but without using words to inspire and delight. The poetics of the space, its form and materiality of white smooth porcelain and charred  staves from original scottish whisky barrels combine in an abstract monochromatic narrative.

  • The Stanley Building

    Kings Cross, London

    • Date:
    • 2014
    • Client:
    • The Office Group
    • Value:
    • £3m
    • Floor Area:
    • 3000m2
    Studio Mackereth offer architectural design that is seductive and dynamic – spaces you don’t want to leave because they make you feel energised. Ben Evans. Director, London Design Festival

    The Stanley Building
    Kings Cross, London

    This project is a combined office, business club and restaurant fit-out for a building that forms part of the major urban redevelopment at Kings Cross.

    The building unites a Grade II listed Victorian former tenement block with a new shell-and-core glass and steel building where the lightweight transparent materials of the new building envelope the heavy characterful brickwork of the original Stanley Building.

    Driven by the rapidly changing nature of the work environment, the designs aim is to create an innovative workplace which is inherently energetic as well as calming, practical and efficient – without being too corporate. The innovative design of the club breakmerges the polarities of how we work today and has inbuilt flexibility to grow and evolve with the changing needs of the modern work environment. It will showcase new ways of working in a buzzing, egalitarian setting which incorporates a wide variety of work areas throughout the day and into the evening.